Kemah Sultan Melik Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarihsel Gelişimi

Okulumuz Tarihçesi

04.09.2014 2834

Kemah Sultan Melik Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kemah Sultan Melik Çok Programlı Anadolu Lisesi ilk olarak Kemah Lisesi adı altında 1976-1977 Öğretim yılında Necatibey İlköğretim Okulu binasının üst katında eğitim ve öğretimine başlamıştır. 1977-1978 öğretim yılında ise şimdiki okul binası yerinde bulunan yeni binasına taşınmıştır. Ancak 1992 yılı Erzincan depreminde okul binası hasar görmüş ve tekrar güvenlik nedeni ile Necatibey ilköğretim okulunun üst kısmına taşınmıştır. 1992 yılından 1998 yılına kadar bu binada eğitimini sürdüren okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri büyük sıkıntılar içinde eğitimlerini sürdürmüşlerdir.

İslam Kalkınma Bankası tarafından yapılan yeni binasına ise 1998-1999 öğretim yılında taşınmıştır. Bünyesinde uzun yıllar ortaokulu taşımış olup 8 yıllık İlköğretim uygulaması ile ortaokul kısmını bırakmış, eğitim ve öğretimine bundan sonra Lise seviyesinde devam etmiştir.

Okulumuz 2012-2013 eğitim – öğretim yılından itibaren dönüşüm sürecinde kademeli olarak kapatılarak çok programlı liseye son olarak da Anadolu çok programlı lisesine dönüştürülmüştür. 2014-2015eğitim öğretim yılından itibaren bünyesinde İmam Hatip, Bilişim Teknolojileri ve Genel Lise olmak üzere toplam 3 bölüm bulunan Kemah Sultan Melik Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak ilçemizde eğitim öğretime devam etmektedir.